Sukker-gær fælde

Sukker/gær fælden blev oprindeligt lavet med 3 l varmt vand, 150 g gær og 750 g sukker, som blandes sammen og hældes i en 15 l beholder, med låg, men hvor de i låget er lavet et hul så CO2 kan slippe ud.

Jeg bruger på billedet en 10 liters dunk (f.eks. fra sprinklervæske eller eddike). Jeg vil nok også anbefale kun at bruge 100 g gær. Så sker gæringen ikke så hurtigt men holder til gengæld lidt længere. 

Væggelus fælde

Væggelus fælde

I den oprindelige amerikanske beskrivelse anbringes beholderen ovenpå en omvendt hundemadskål, så der er en central platform hvor beholderen kan stå omgivet af en ”voldgrav” hvor væggelusene fanges.

Jeg kan bedre lide en gammel slikbøtte hvorpå man klistrer stort karton (med malertape, væggelusene vil ikke gå på glat tape), sådan at væggelusene let kan gå op i bøtten. Samtidig er siderne af slikbøtten så stejle at væggelusene ikke kan komme op og der er ikke behov pudring af indersiden, som man gør med hundeskålen.

I midten af skålen har jeg sat et overkåret kloakrør, som sukker/gær beholderen står på. Husk at den ikke må røre slikskålens ydervæg.

Med denne opskrift skulle der udskilles CO2 hele natten, men vent med at sætte den op til det bliver mørkt, CO2 produktionen er størst i starten.

image_print